JHL järjestää monimuotoista koulutusta sekä valtakunnallisena että alueellisena

Liiton koulutustarjonta on monipuolista ja osaavaa. Tarjolla on kaikille jäsenille ja aktiiveille sopivaa kurssitoimintaa ja muuta opinnollista tarjontaa. Sähköisestä kurssikalenterista näet, kuinka monipuolista koulutus JHL:ssä on. Järjestöllisen ja edunvalvonnallisten kurssien lisäksi löydät myös joka vuosi vaihtuvia ammatillisia opinto- ja neuvottelupäiviä.
HUOM. ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu omien jäsensivujen kautta.

Periaatteena on se, että koulutus liiton jäsenelle on maksutonta. Koulutuksen rahoittaa pääasiallisesti liitto. Joidenkin koulutuksien kustannuksiin osallistuu työnantaja sopimuksen mukaisesti ja osin koulutuksen rahoitus tapahtuu julkisella tuella.

Kurssineuvonta

JHL:n kurssineuvonta palvelee numerossa 010 7703 510, ma–to klo 9.00–12.00. Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi kursseista ja niille hakemisesta. Voit kysyä kursseihin liittyvistä asioista myös sähköisellä kurssineuvonnan lomakkeella.

Sisä-Suomen aluetoimiston omat kurssit

JHL:n aluetoimistot järjestävät aktiiveille ja jäsenille kursseja, jotka pääsääntöisesti ovat maksuttomia ja tukevat liiton koulutuksellisia tavoitteita. JHL maksaa matka-kustannukset JHL:n ohjeiden mukaan jälkikäteen kurssilaisen tilille. Oman alueesi kursseista saat lisätietoja aluetoimistosta ja Motiivi-jäsenlehdestä.

Omalta yhdistykseltäsi voit anoa stipendiä  50 € / kurssipäivä JHL:n tarjoamiin virkistys- ja koulutuskursseille. Stipendin voi saada enintään kymmenelle koko päivän kestävälle koulutuspäivälle vuodessa. Stipendiä on mahdollisuus anoa myös etäkoulutuksista jotka vaativat kokopäiväistä läsnäoloa. Katso tarkemmin vasemman puoleisesta valikosta kohdasta Stipendihakemus. Verkkokursseista jotka eivät vaadi läsnäoloa tiettynä ajankohtana ei makseta stipendiä.

Verkko-opiskelu

JHL tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden opiskella ajasta ja paikasta riippumatta, verkossa.

Verkossa voit opiskella esimerkiksi luottamusmiestaitoja, kirjoittamista, jäsenhankintaan ja koulutiedottamiseen liittyviä asioita, lehtiavustajana toimimista sekä sihteerin tehtäviä.

Myös henkilökohtaisille avustajille on oma ammatillinen kurssi verkossa.